24 Eylül 2013 Salı

Borç Ödeme Kredisi Başvurusu Ziraat Bankası Şubelerine Yapılıyor

Ziraat Bankası Borç Ödeme Kredisi Nedir? Başka bankalarda bulunan kredi ve kredi kartı borçlarını kolaylıkla geri ödemeyi sağlayacak şekilde dizayn edilmiş Ziraat Borç Ödeme Kredisi bir refinansman kredisi niteliğini taşıyan bir kredi. Uygun faiz oranları ve uzun vadelerle geri ödeme imkanı tanıyan Borç Ödeme Kredisi ile bankalardaki kredi ve kart borçları sorun olmaktan çıkıyor. Ödenmesi zor olan kısa vadeli ya da yüksek faizli banka borçları bu kredi sayesinde yeniden yapılandırılıp uygun koşullarla ve düşük taksitlerle uzun vadeye yayılıyor.

Borç Ödeme Kredisi Kaç Taksitle Kullanılıyor? Faiz Oranı Nedir? Ziraat Bankası Borç Ödeme kredisi 60 aya varan vadelerle kullanılıyor. Kredinin faiz oranları son derece makul ve kabul edilebilir seviyelerde. Krediye uygulanan faiz oranı vadelere göre değişiyor. 24 aya kadar aylık % 1.05 faiz oranı ile kredi kullanmak mümkün. 25 ile 36 ay arasındaki taksitlendirmede % 1.15 faiz ödeniyor. 37 ay ile 48 ay arasındaki vadelerde % 1.25 faiz oranı ile hesaplama yapılıyor. 49 ile 60 ay arasındaki kredilendirmede ise uygulanan faiz oranı % 1.30.

Ziraat Bankası Borç Ödeme Kredisi'nin Limiti Ne Kadar? En Fazla Ne Kadar Kredi Kullanılabilir? Ziraat Borç Ödeme Kredisi'nin limiti iki yolla belirlenebiliyor. Ziraat Bankası borçlu olunan bankadan borç durumunu bildiren bir yazı getirilmesini isteyebiliyor. Bu durumda karşı banka yazısında belirtilen 'kapamaya esas borç tutarı' kadar kredi kullandırılıyor. Böyle bir yazıya gerek olmadan, kredi kullanıcısının Ziraat Bankası'na ibraz edeceği diğer bankadaki son dönem hesap özetlerinden anlaşılan toplam borç tutarı üzerinden de hesaplama yapılabiliyor. Bu durumda son dönem ekstrelerde gözüken tutar kredinin üst limitini oluşturuyor. Kredinin amacı diğer bankalardaki borçların kapatılması ve Ziraat Bankası'na daha uygun koşullarla transferi olduğu için kredi limiti de mevcut borç tutarına göre belirleniyor.

Krediyi Kullanmak İçin Kefil ya da Teminat İsteniyor mu? Hayat Sigortası Zorunlu mu? Ziraat Bankası Borç Ödeme Kredisi kullanmak için şahsi veya maddi teminat isteniyor. Kefil gösterilmesi ya da nakdi veya gayrimenkul teminatı gösterilmesi istenebiliyor. Kredi kullananların hayat sigortası yaptırması gerekiyor.

Borç Ödeme Kredisi Başvurusu Nereye Yapılıyor? Ziraat Bankası Borç Ödeme Kredisi başvurusu Ziraat Bankası şubelerine yapılıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder