14 Kasım 2013 Perşembe

Yurtdışında Yaşayanlara Konut Kredisi Garanti Gurbetçi Mortgage ile

Garanti Bankası yurtdışında yaşayan vatandaşlarımız için yepyeni bir konut kredisi ürünü geliştirdi. Gurbetçi Mortgage adı verilen konut kredisi sistemiyle Türkiye'de konut satın almak yurtdışında ikamet eden Türk vatandaşları cazip koşullarla konut kredisi kullanıyorlar. Almanya, Hollanda, Avusturya, İngiltere gibi Avrupa ülkelerinden birinde ya da ABD'de, Kanada'da, Avustralya'da, kısacası dünyanın neresinde olursanız olun Garanti Mortgage ile Türkiye'den ev satın almak için uygun koşullarla kredi kullanabilirsiniz.

Gurbetçi Mortgage diğer kredilere göre önemli artılara sahip. 2008 krizi sonrası yapılan düzenlemelerle Türkiye'de yerleşik olan Türk vatandaşları sadece Türk Lirası cinsinden kredi kullanabiliyorlar. Gurbetçi Mortgage ise TL'nin yanında Euro, USD ve GBP para cinsleriyle konut kredisi kullanma fırsatı sunuyor. Kredi ürününün sunduğu bir başka avantaj ise uzun vadelerle kredi kullanma imkanı tanıması. Türkiye'deki bankalar genellikle ortalama olarak 120 ay vadeli olarak mortgage kullandırıyorlar. Oysa Garanti Bankası Gurbetçi Mortgage ile 240 aya kadar konut kredisi kullanmak mümkün. Bu da 20 yıla varan vadeler anlamına geliyor ki Türk bankacılık piyasası açısından oldukça uzun bir vade olarak tanımlanabilir.

Yutdışında yerleşmiş olan ve orada yaşayan Türklerin Türkiye'deki ev alımları için kullanılabilen Garanti Gurbetçi Mortgage kullanılabilecek maksimum kredi limitiyle de dikkatleri üzerinde topluyor. Gurbetçilerimiz 500.000 TL'ye ya da buna eşdeğer döviz miktarına kadar konut kredisi alabiliyorlar. Türkiye'de kullandırılan konut kredisi tutarlarının oldukça üstünde bir rakam olan sözkonusu tutar Garanti Gurbetçi Mrtgage'in sunduğu bir diğer avantaj.

Garanti Bankası'ndan konut kredisi alan gurbetçiler geri ödeme planını kendileri oluşturuyorlar. Kredi geri ödemelerinde uygulanacak faiz tipi sabit faiz ya da değişken faiz olarak tercih edilebiliyor. Garanti Bankası'nın yurtdışı yerleşik TC vatandaşlarına sunduğu kredi sadece mesken alımı amacıyla gerçek kişiler tarafından kullanılabiliyor.

Konutun ekspertiz değerinin % 65'ine kadar kredi kullanmak mümkün. Ekspertiz değeri banka tarafından görevlendirilen uzmanlarca değerlendirme yapılarak belirleniyor. Kredi kullanılacak konutun tamamlanmış olması ya da yurtdışında yerleşik kişiler için yapılan projelerden olması gerekiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder