18 Kasım 2013 Pazartesi

Borcuna Sadık Müşteriye Düşük Faizli Kredi ING Bank'tan

ING Bank yeni ihtiyaç kredisi ile herkese aynı faiz oranı uygulanmasına son veriyor. ING Bank'ın yeni kredi anlayışı borcuna sadık olan müşterileri düşük faizle ödüllendirme anlayışına dayanıyor. Bu yepyeni ve devrim niteliğindeki anlayışa göre Kredi Kayıt Bürosu (KKB) Risk Raporu skoruna göre kişiye özel farklı faiz oranlarıyla ihtiyaç kredisi kullanmak mümkün olacak. Banka KKB raporuna göre kredi borçlarını düzenli ödeyen ve risk oluşturmayan müşterilerine kişiye özel fiyat teklifleri sunuyor. ING Bank'ın düşük faizli kredi teklifi KKB Risk Raporu’na göre kredi skoru 1700 ve üzeri olan kredi müşterileri için geçerli oluyor. Rapor sadece ING Bank'tan değil, diğer tüm bankalardan kullanılan daha önceki kredilerle ilgili skor oluşturuyor. Bu nedenle ING'nin bu yeni kredi konseptinden sadece daha önce ING'den kredi kullanan değil, diğer bankalardan da kredi kullananlar ve iyi bir kredi geçmişi olanlar yararlanabiliyorlar.

Kredi Kayıt Bürosu (KKB) Risk Raporu tüm bankalardaki kredi ve kredi kartı limitleri ve geçmiş ödeme performansıyla ilgili kişisel bilgiler sunuyor ve kredi geçmişine göre her kredi müşterisi için bir kredi skoru belirleniyor. Kredi Risk Raporu ING Bank'ın İnternet Şubesi ve Cep Şubesi aracılığıyla öğrenilebiliyor.

Borcuna sadık kredi müşterilerine özel faiz ve masraf oranının uygulanmasıyla tüm müşterilerin oluşturduğu toplam riskle oluşturulan yüksek faiz ve maliyet oranları risk skorları düşük olan müşterilere yansıtılmamış oluyor. Böylece borcunu düzenli ödeyen müşteriler sadece kendi kredi ve kart geçmişleriyle değerlendiriliyor ve düşük faiz oranlarıyla destekleniyor.

Borcuna sadık müşterilere özel düşük faizli ihtiyaç kredisi kampanyasından yararlanmak isteyenler 100.000 TL'ye kadar kredi için başvuru yapabiliyorlar. KKB raporları ve kredi geçmişleri olumlu olanlar ve 1700'den yukarı kredi skoruna sahip olanlar risksiz ya da düşük riskli kredi kullanıcısı olarak değerlendiriliyor. Bu konumdaki kredi müşterileri 18 ay vadeye kadar aylık % 0,79 aylık faiz oranı 79 TL kredi masrafıyla kredi kullanabiliyorlar. ING Bank kredi geçmişi olumlu olan başvuru sahiplerine 24 - 60 ay vadede aylık % 0,99 faiz oranı ve 99 TL kredi masrafıyla ihtiyaç kredisi kullandırıyor. Kredi başvurularından 20 TL istihbarat ücreti uygulanıyor. ING Bank'ın Türkiye'de bir ilk olan uygulamasının büyük ilgi görmesi bekleniyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder