26 Kasım 2013 Salı

Herkese Aynı Faiz Oranına Son - ING Bank'la Başkasının Yükünü Taşımayın

Başkasının ödemesi gereken faizi size yazmasınlar. 'Hayatta başkasının yükünü taşımam' diyorsanız kredi kullanırken neden başkasının yükünü taşıyorsunuz? 'Sistem böyle' denilerek diğer müşterilerin ödemedikleri kredi borçlarından doğan risk maliyetlerini tüm müşterilere bölüştürerek ödetme devri ING Bank'la sona eriyor. Bundan sonra ING Bank'tan kredi kullanan borcuna sadık kredi müşterileri, ödemelerini zamanında ve aksatmadan yapanlar daha düşük faiz oranlarından yararlanacak. ING Bank'ın yeni ihtiyaç kredisi sistemine göre KKB raporları sağlam olanlar ve belirli bir risk puanını tutturanlar daha düşük faiz oranlarıyla kredi kullanacaklar.

KKB Nedir? Kısa adıyla KKB, açılımıyla Kredi Kayıt Bürosu kredi kullanıcılarının ödeme kayıtlarını tutan bir kuruluş. Devlet tarafından oluşturulan KKB, bankalardan kredi ve kredi kartı kullananların ne kadar kredi ve kart kullanımı yaptıklarını ve ödeme durumlarını kayıt altına alıyor. Sözkonusu kuruluş Kredi Risk Raporu adı altında kredi geçmişi raporu oluşturuyor ve her kredi ve kart müşterisine kredi geçmişlerine göre bir puan veriyor. Kredi Risk Raporu bankalar ve dileyen tüm müşteriler tarafından elde edilebiliyor. Rapor için başvuru yapan kredi kullanıcılarını kendi durumlarıyla ilgili risk raporlarını ve kredi puanlarını öğrenebiliyorlar. Bu rapor ve kredi risk puanı daha sonra kullanılacak krediler için bir fikir verebiliyor. Kredi puanları yüksek olanlar sorunsuz olarak kredi kullanmaya devam edebileceklerini anlayabiliyorlar.

ING Bank KKB Risk Raporunu Nasıl Kullanıyor? ING Bank'ın yeni ihtiyaç kredisi modeline göre KKB Risk Raporu’nda belirtilen kredi skorları 1700 ve üzeri olan kredi müşterileri yeni alacakları kredi için daha düşük faiz oranından yararlanıyorlar. Kredi skoru genel bir skor olduğu için rapor sadece NG Bank'tan alınan değil, tüm bankalardan alınan kredilere göre düzenleniyor. Bu nedenle ING Bank'tan ilk defa kredi alacak olsanız bile kredi skorunuz yüksekse düşük faiz oranından yararlanabiliyorsunuz.

Yeni uygulamaya göre borcuna sadık müşteriler 100.000 TL'ye kadar kredi için başvurularında 18 ay vadeye kadar aylık % 0,79 aylık faiz oranı 79 TL kredi masrafıyla kredi kullanabiliyorlar. 24 - 60 ay vadede ise aylık % 0,99 faiz oranı ve 99 TL kredi masrafı uygulanıyor. Sözkonusu oranlar kredi skoru 1700 ve üzerinde olanlar geçerli.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder