7 Aralık 2013 Cumartesi

TEB Marifetli Hesap Yüzde 10 Faiz Kazandırıyor

Son dönemlerde bankaların mevduat hesabına uyguladıkları faiz oranlarında artış var. Ancak TEB'de hem yüksek faiz getirisi sağlayan hem de vade derdi olmayan bir hesap var: TEB Marifetli Hesap. Vadesiz mevduat gibi kolaylıkla para yatırılıp çekilen ama vadeli mevduat gibi faiz getirisi sağlayan bir hesap arayanlar için şimdi TEB’de Marifetli Hesap var. Üstelik her zaman yüksek faiz oranlarına ek 30 gün boyunca verilen tanışma faizi ile. Hoşgeldin ek faizi bugünlerde 100.000 TL’ye kadar olan hesaplar için artı % 2 olarak uygulanıyor. Marifetli Hesap tabela faizi ise zaten her zaman yüksek. Marifetli Hesap tabela faiz oranı son günlerde % 8 olarak uygulanıyor. Hoşgeldin faizi ile birlikte ilk 30 gün için kazanılacak faiz gelir % 10 oluyor.

Piyasa koşullarında en yüksek mevduat faizlerinden birini sunan TEB Marifetli Hesap açtıranlar kazançlı çıkıyorlar. Marifetli Hesap gecelik faiz kazandırıyor. Günlük olarak istenildiği zaman hesaba para yatırılıyor, istenildiği zaman para çekiliyor. O güne kadar işleyen faiz ve sonraki kazanılacak faiz tutarı hesap hareketlerinden etkilenmiyor. Çünkü Marifetli Hesap’ta vade derdi yok. Bu nedenle hesapta işlem yapıldığı zaman vadenin bozulması, kazanılan faizin kaybolması gibi sorunlar yaşanmıyor. TEB Marifetli Hesap günlük olarak kazandırıyor ve her gün hesapta bulunan tutara faiz uygulanıyor. Marifetli Hesap’ta getiri elde edebilmek için en az 2.000 TL yatırmak ve hesapta en az bu tutarı bulundurmak gerekiyor. Ayrıca döviz cinsinden hesap açtırarak 1.000 USD / EURO/ GBP tutarları için de faiz getirisi elde etmek mümkün.

TEB Marifetli Hesap açtırmak için tüm TEB Şubeleri, TEB ATM’leri ve 0850 200 0 666 TEB Telefon Şubesi kanalları yetkili. Ayrıca TEB internet sitesinden de hesap başvurusu yapılabiliyor. Hesaba para yatırma ve çekme işlemleri TEB ATM’lerinde de kolaylıkla gerçekleştirilebiliyor. Marifetli Hesaba saat 17.00′dan önce yatırılan tutar için o geceden itibaren, bu saatten sonra yatırılan tutar için ertesi günden itibaren faiz işletiliyor. Faiz hesaplanmasında saat 17.00 itibarıyla hesapta bulunana bakiye tutarı esas oluyor, faiz o anda hesapta bulunan tutara işletiliyor. TEB Marifetli Hesap sahipleri hesap işletim ücreti ya da yıllık aidat gibi isimler altında herhangi bir ücret ödemiyorlar. Hesaptan EFT ve havale işlemleri ücretsiz olarak yapılabiliyor. Vadeli gibi getiri elde etmek isteyenler ama vadesiz hesabın kolaylığını yaşamak arzusunda olanlar yüksek faiz getirisi sağlayan ve vade derdi olmayan TEB Marifetli Hesabı tercih ediyorlar. Faiz oranları diğer tüm mevduat faizleri gibi yıllık brüt olarak hesaplanıyor ve açıklanıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder