13 Aralık 2013 Cuma

Borç Kapatma Kredisi Nedir, Nasıl Alınır?

Kredi kartı veya ihtiyaç kredisi borçlarınız artık ödenemez boyutlara vardıysa, faiz üstüne faiz bindiği için bunalma noktasına geldiyseniz Borç Transferi Kredisi almanın zamanı gelmiş demektir. Bu kredinin resmi adı Borç Transferi Kredisi ama halk arasında borç kapatma kredisi, borç taşıma kredisi, borç çevirme kredisi gibi isimlerle biliniyor. Üstelik bu krediyi ülkemizdeki tüm bankalar sadece kendi müşterilerine değil, başka bankalara borcu olan herkese cazip koşullarla veriyorlar.

Çalıştığınız bankanızda kredi ve kredi kartı borcu yeniden yapılandırması yapamıyorsanız ya da çok maliyetli oluyorsa kredi veya kart borcunuzu bir başka bankaya transfer edebilirsiniz. Diğer bankada kredi kartınız varsa ya da almak istiyorsanız bu karta kredi kartı borç transferi yapmak mümkün oluyor. Diğer bankada kredi kartınız yoksa ya da kart faizi yüksek geliyorsa, borcu kapatmak için gerekli limit yoksa borç kapatma kredisi kullanarak kredi kartı borcunu kapatmak mümkün olabilir. Aslında bu kredi genellikle diğer bankalardaki kredi borçlarını kapatmak için verilir. Ancak kredi kartı borçları için de kullandırılabilir. Bunun resmi adı Kredi Borcu Transfer Kredisi olarak biliniyor olsa da, halk arasında yaygın olarak borç kapatma kredisi, borç erteleme kredisi, borç ödeme kredisi, borç aktarma kredisi gibi isimlerle biliniyor.

Eğer yeni bankanızda bu uygulama varsa kredi borcu transfer kredisi kullanarak kredi veya kredi kartı borcunuzu hemen kapatabilirsiniz. Bu krediyi kullanırsanız, krediyi veren banka diğer bankadaki borcunuzu sizin yerinize ödüyor ve size daha uzun vadeli ve düşük faizli kredi veriyor. Aslında bu bir ihtiyaç kredisi niteliğinde bir kredi. Ancak yeni kredinin size nakit olarak ödeneceğini düşünmeyin. Çünkü bu ödeme işlemi EFT yapılarak sizin adınıza gerçekleştiriliyor. Böylece kredi kartının hemen yapılması gereken ödemesinden ve yüksek faizlerinden kurtulmuş oluyorsunuz. Kullandığınız krediyi vadeli olarak ödeyeceğiniz için son ödeme tarihi gelmiş borcunuzdan daha düşük taksitlerin ödenmesi mümkün oluyor. Ayrıca kredi kartı borcu yerine ihtiyaç kredisi ödeyeceğiniz için faiz oranı da kredi kartının faizine oranla daha düşük oranda gerçekleşiyor.

Kredi Borç Transfer Kredisi Nasıl Kullanılır

Seçeceğiniz herhangi bir bankaya kredi borcu transfer kredisi başvurusu yaparak işe başlıyorsunuz. Bu başvuruyu yapmak yerine başvuru yaptığınız bankada kredi kartınız varsa, borçlu olduğunuz bankanın kredi kartı borcunu da bu bankaya aktarabilirsiniz. Ancak bunu yapmak yerine sözkonusu aktarma işlemini ihtiyaç kredisi kullanarak yaparsanız daha düşük faiz oranlarından yararlanacağınızı unutmayın. Kredi borcu transfer kredisi kullanmak yerine doğrudan doğruya ihtiyaç kredisi alarak da diğer bankadaki kredi ve kredi kartı borçlarınızı kapatabilirsiniz.

Borç aktarma talebiniz kısa zamanda kabul edildikten sonra gerekli evrakları bankaya ulaştırıyorsunuz. Bunlar sırasıyla nüfus cüzdanınız, sizin adınıza son tarihli bir fatura ve gelir belgenizden ibarettir. Banka ihtiyaç kredisini onayladıktan sonra borçlu olduğunuz bankadaki kredi kartı borcunuzu ödeyerek kapatıyor. Bu noktadan itibaren artık transfer kredisi aldığınız yeni bankaya borçlu oluyorsunuz. Bunu daha uzun vadede ve düşük faiz oranlarıyla ödeme imkanınız olacağı için derin bir nefes alabilirsiniz. Düzenli ödedikten sonra sorun kalmayacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder