7 Aralık 2013 Cumartesi

Garanti Bankası Net Hesap Pat Diye Faiz Kazancı

Garanti Bankası Net Hesap Pat Diye 500 TL

Para biriktirmek isteyen çok insan var, ancak bu alışkanlığı edinmek biraz zor. Özellikle devamlı tüketime yönlendirildiğimiz şu günlerde. Garanti Bankası yeni mevduat hesabı ürünü Net Hesap ile sizin yerinize otomatik olarak para biriktiriyor. Yepyeni tasarruf yapma yöntemi Net Hesap ile hesap sahibinin belirlediği tutar her ay otomatik olarak mevduat hesabından ya da kredi kartından çekiliyor ve Net Hesap’a yatırılıyor. Birikim ve düzenli tasarruf yapmak isteyenler ancak bu konuda bir alışkanlıkları olmayanlar için mükemmel bir sistem. Çünkü Net Hesap açtıranlar farkında olmadan kolaylıkla ve düzenli bir biçimde birikim yapmış oluyorlar. Garanti Net Hesap açtıranlar her ay ne kadar para biriktireceklerini önceden belirliyorlar. Hesap vadesinin sona erdiği tarihte ne kadar birikim ve kazanç sağlanacağı en başta biliniyor. Net Hesap faiz oranı sabitleniyor ve vade sonuna kadar değişmiyor. Böylece düzenli birikim hedefleri aksatmadan gerçekleşirse vade sonunda ne kadar kazanç sağlanacağı daha hesap açılırken kolaylıkla hesaplanabiliyor.

Örneğin 24 ay süreli aylık 350 TL biriktirme hedefiyle yola çıkanlar hesap açıldığı anda şunu biliyorlar: Her ay bu miktarda düzenli ödeme yapıldığında vade sonunda 8400 TL ana paraları ve pat diye 500 TL faiz kazançları olacak. Aylık 500 TL ile birikime başlayanlar 24 ay sonunda 14.000 TL anapara ve 1.000 TL net getiri ile 15.000 TL birikime ulaşacaklar. Daha düşük tutarları tercih edenler ise örneğin ayda 100 TL biriktirerek 24 ay sonra 2.400 anapara birikimi, 150 TL net kazanç ile toplam 2.550 TL'ye ulaşacaklar. 18 ayda ise 100 TL aylık birikimle 1.900 TL toplam birikime ulaşmak mümkün. Garanti Net Hesap’ta herşey çok net. Hesap açılışında hedefler ve sonuçlar biliniyor. Tasarruf sahibine sadece planı bozmadan aylık düzenli birikimini yapmak kalıyor.

Net Hesap’tan para çekmek de mümkün. Ancak para çekilmesi hedefleri tutturmayı zorlaştırıyor ve daha düşük bir birikime ulaşılıyor. Net Hesap’a istenildiği zaman aylık belirlenen tutarın dışında ekstra para yatırmak da mümkün. Ekstra olarak yatırılan paralar vade sonundaki hedeften daha yüksek birikimlere varılmasını sağlıyor.

Net Hesap günlük olarak kazandıran bir mevduat hesabı. Bu nedenle vade bozulması derdi yok. Net Hesap'tan istenildiği an para çekiliyor ve hesaba istenildiği zaman para yatırılıyor. Para yatırılması ya da çekilmesiyle kazanılan faiz getirisi etkilenmiyor. Net Hesap’ta günlük faiz getirisi elde ediliyor. Net Hesap açtırmak isteyenlerin Garanti Bankası şubelerine uğramaları ya da bankanın internet şubesine girmeleri yeterli.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder