30 Haziran 2013 Pazar

Kredi Kullanacağımız Bankayı Nasıl Seçmeliyiz?

Kredi kullanacağımız bankayı seçerken öncelikle dikkat etmemiz gereken konu faiz oranları olmalıdır. Kredi faiz oranları, alacağımız kredinin türüne göre bankadan bankaya çeşitlilik gösterebiliyor. Kullanmayı düşündüğümüz kredinin türüne göre çeşitli bankaların uyguladığı faiz oranları hakkında bir ön araştırma yapabiliriz.

Böyle bir araştırmanın yapılabileceği en iyi ortam hiç kuşkusuz internettir. Çeşitli banka sitelerini dolaşıp incelemek suretiyle faiz oranları hakkında bilgi sahibi olabiliriz. Her bankanın bir web sitesi olduğu için hangi vadeye hangi faiz oranının uygulandığını en kısa yoldan öğrenebiliriz. Bize en uygun faiz oranını seçtikten sonra ilgili bankanın en yakın şubesine giderek veya direkt internetten başvurarak ilk adımı atabiliriz.

Günümüzde bankaların hemen hepsi internetten başvuru imkanını sunuyor. Gerçi bunların hepsi sadece ön onay niteliğinde oluyor ve ön onay geldikten sonra mutlaka banka şubesine uğramamız isteniyor ama sağlıklı bir araştırma yaptıktan sonra ilk başvuruyu internetten yapmak bize zamandan kazandırabilir.

Bunun yanında, sürekli çalıştığımız, mevduatımızın bulunduğu bir bankadan kredi almak daha avantajlı olabilir. Bu noktada düşük komisyon veya uygun faiz oranı gibi çeşitli avantajlardan yararlanabiliriz. Banka zaten bizi tanıdığı için ne kadarlık krediyi hangi vadeyle ve hangi faiz oranıyla ödeyebileceğimize daha rahat karar verir. Böyle olunca bütçemize ve ödeme dengemize uygun faiz oranları ve vadeyle ihtiyaç kredisi kullanmamız mümkün olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder