28 Haziran 2013 Cuma

Akbank Altın Hesabı ile Gram Altın İşlemleri

Bankalar son dönemlerde altın mevduat hesabı hizmeti sunmaya başladılar. Normal bir mevduat hesabı gibi açılan altın mevduat hesabı aslında Türk Lirası, USD ya da Euro hesaplarından çok farklı değil. Sadece altın hesabında biriktirilen tutar gram altın, bunun dışında mevduat hesaplarından farklı olmayan bir mantıkla işlem yapılıyor. Akbank’ta altın hesabı açtıranlar vadesiz mevduat hesabı açtırarak altın tasarrufu yapmış oluyorlar. Fiziksel altın yerine altının gram miktarı hesaba işleniyor. Fiziksel, elle tutulan maddi altın bu hesaplarda sözkonusu değil. Altın hesabı ile gram cinsinden altın alış ya da satış işlemi gerçekleştiriliyor. Alış ve satış fiyatları o günkü altın fiyatları üzerinden banka tarafından belirleniyor.

Çoğu bankada sadece Türk Lirası ile altın hesabı açmak mümkünken Akbank, Dolar ve Euro gibi yabancı para cinslerinde de altın hesabı açma imkanı sunuyor. Bu para birimleriyle açılan altın hesabı işlemlerinde gram altın alış ve satış işlemleri o kur üzerinden yapılıyor. Bu durumda yabacı para birimiyle altın hesabı açanlar o para birimlerindeki değer artışı ya da değer kaybından da etkileniyorlar. Aynı şekilde Türk Lirası cinsinde altın hesabı açanlar da uluslararası piyasalarda altın fiyatları Dolar olarak belirlendiğinden hem altının dışarıdaki satış fiyatından hem de kur değerlerinden etkileniyor. Ancak bu yansıma klasik altın alıcısı için de geçerli. Fiziksel altın alınması durumunda da uluslararası piyasalardaki altın fiyatları ve Dolar kuru Türkiye’deki gram altın fiyatlarını etkiliyor.

Akbank altın hesabı işlemleri Akbank şubelerinin yanısıra Akbank Direkt İnternet’ten de yapılabiliyor. Diğer tüm yatırım ürünleri işlemleri gibi altın hesabındaki gram altın alış ve satış işlemleri Akbank Direkt İnternet’ten gerçekleştirilebiliyor. ‘Ekonominin Kahramanları’ sloganıyla reklamlarda desteklenen tasarruf ve yatırım kampanyaları ile halkın her kesiminden insan, tasarruf büyüklükleri ne olursa olsun Akbank’ta yatırım işlemleri yapabiliyor. Her insanın beklentisine, risk algılamasına ve tasarruf anlayışına göre borsadan emtiaya, altın fonlarından briç ülkeleri fonlarına kadar değişik yatırım seçenekleri sunuluyor. Borsanın yükseleceğini düşünen biri de, altının değer kazanacağını düşünen biri de kendi tercihine göre yatırım seçenekleriyle tanışıyor. Bunun yanısıra Akbank karma yatırım imkanları da sunuyor. Değişik ağırlıklarda değişik enstrümanlar aynı yatırım ürünü içinde tercih edilebiliyor. Bu şekilde risk dağılımı da müşterinin tercihine göre düzenleniyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder