28 Haziran 2013 Cuma

Alışverişte kredi kartı nakitten daha avantajlı...

Kredi kartı, çoğu kez borçları çağrıştırdığı için sevdiğimiz kadar bir o kadar da ürktüğümüz bir ödeme aracıdır. Oysa kredi kartı ile alışveriş yapmak çoğu zaman nakitle alışveriş yapmaktan çok daha avantajlıdır. İşte sebepleri;

Alışverişlerinizi güvence altına alır.
Bazı kredi kartlarının alışveriş keyfiniz için satın aldığınız eşyaları sigortaladığını biliyor musunuz? Örneğin Citibank kredi kartınızla yurtiçi ve yurtdışında satın aldığınız birçok eşya alışveriş yaptığınız andan itibaren 30 gün süreyle kaza sonucu hasar görme, çalınma ve yanmaya karşı ücretsiz olarak sigortalanıyor.

Ekstra indirim imkânı sunar.
Kredi kart kuruluşları birçok perakende zinciri ile çeşitli anlaşmalar yaparak alışverişlerde kendi kart müşterileri için indirim kampanyaları düzenliyor. TEB Bonus kredi kart sahipleri de hafta içi 100 TL’lik alışverişlerine karşılık hafta sonu sinema ya da tiyatro biletlerini yüzde 50 indirimle alma imkânına kavuşuyor.

Alışverişlerinizi faizsiz taksitlendirir.
Buzdolabı, çamaşır makinesi ya da bir yurtdışı tatili gibi her zamankinden yüklü bir alışverişiniz olduğu zaman birçok kredi kartının 12 aya varan faizsiz taksitlendirme imkânından faydalanabilirsiniz. Böylece harcamalarınızı ödeme kabiliyetinize göre maliyetsiz olarak yönetme olanağına sahip olursunuz. Tabi ki ekstrelerinizi düzenli öderseniz!

Alışverişlerden para ya da puan kazandırır.
Kredi kartları, faizsiz taksitlendirme imkânı yanı sıra harcamalarınızdan puan ya da nakit kazanmanızı sağlar. Nakit alışverişte böylesi bir kazanç pek mümkün değildir. Örneğin TEB Bonus kredi kartı ile alışverişlerinizden kazanacağınız bonusları; alışverişte, uçak bileti almak üzere mil olarak ya da Turkcell’den dakika kazanmak şeklinde kullanabilirsiniz.

Bütçe planlamanıza yardımcı olur.
Nakit harcamalarınızın kaydını tutmak zordur. Oysa kredi kartları ile her bir harcamanız sizin için kaydedilir ve ekstreleriniz ile size bildirilir. Böylece ay içerisinde yiyecek, giyim, sağlık, eğitim vb harcama kalemlerinizi görebilirsiniz. Geçmiş ekstrelerinize bakarak aylık harcama değişimlerinizi inceleyebilir, bütçe planlaması yapabilirsiniz.

Mağazadan bağımsız taksit imkânı sunar.
Bazı kredi kartları, taksit imkânı sunulmayan yüklü peşin harcamalarınızı alışverişinizden sonra da taksitlendirebiliyor. Örneğin TEB Bonus Card’la 250 TL ve üzeri tüm peşin alışverişlerinizi işlem ekstrenize yansımadan önce taksitlendirebilir ya da erteleyebilirsiniz. TEB taksitlendirilen veya ötelenen tutar üzerinden faiz değil ücret alıyor. Üç taksit veya 1 ay öteleme için ödeyeceğiniz ücret, işlem tutarınızın yüzde 1,99’dur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder