19 Eylül 2015 Cumartesi

2015 Kurban Bayramı Arefe Günü Bankalar Açık mı Kapalı mı

Kurban Bayramı tatili 9 güne çıkarıldı. Ancak bu sadece devlet memurlarının yararlanacağı bir imkan. İdari izinle tüm hafta tatil yapacak olan devlet dairelerine karşılık özel sektör bayrama kadar çalışmayı sürdürecek.

Bu durumda merak edilen konulardan biri de 9 günlük tatil boyunca bankaların durumu. Bankalar arefe günü ve öncesindeki iki günde tatil olacak mı? Hangi günler hizmet verecekler?

Hemen söyleyelim ki bankalar 21 Eylül ve 22 Eylül 2015 günlerinde tam gün açık. Yani bankalar için tatil yok. Bu tarihlerde tüm gün hizmet verecekler. 23 Eylül 2015 tarihinde ise arefe nedeniyle yarım gün hizmet verilecek. Bankalar arefe gününde öğleye kadar çalışacaklar, öğleden sonra kapalı olacaklar.

Kurban Bayramı tatili olan 24 Eylül Perşembe ve 25 Eylül Cuma günlerinde ise bankaların kapalı olacağını söylemeye gerek yok. Hafta sonu tatiliyle birlikte bankalar 28 Eylül 2015 Pazartesi gününe kadar kapalı kalacaklar.

PTT işyerleri ve Borsa İstanbul'un da arefe günü yarım gün açık olacağı, bundan önceki iki günde ise tam gün çalışacaklarını da eklemek de yarar var. Bu durumda devlet daireleri dışında 9 gün boyunca kapalı kalacak başka bir kurumun olmadığını söyleyebiliriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder