2 Haziran 2016 Perşembe

Emekliye Faizsiz 10 Maaş Kredi Var mı? Hangi Bankalar Verecek?

Emekliye 10 maaş kredi söylentisi geçen Ekim ayından beri konuşuluyor. Sözkonusu krediyle ilgili son haber Posta Gazetesi'nde yer aldı. Bunun ardından tüm emekliler böyle bir kredi olup olmadığını birbirlerine sormaya başladılar ve banka şubelerinden durumu öğrenmeye çalıştılar. Habere göre tüm SGK emeklilerine 10 maaşa kadar ihtiyaç kredisi verilecek. Üstelik sıfır faizle, yani faizsiz olarak. Kredinin kamu bankaları aracılığıyla verileceği söyleniyor.

Emeklilere rahatlatmak isteyen hükümetin kamu bankalarından faizsiz kredi için tasarının hazır olduğu gelen haberler arasında. Ancak bunun ne zaman hayata geçirileceği merak konusu. Kamu bankaları aracılığıyla sıfır faizle kullandırılacak ihtiyaç kredisinin geri ödemeleri de 12 ay sonra başlayacak. Yani ilk bir yıl boyunca ödeme olmayacak. SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklileri krediden yararlanacak.

Plan gerçekleşirse Halkbank, Ziraat Bankası ve Vakıflar Bankası'ndan birinin ya da üçünün birden devreye gireceği söyleniyor. Kredi Ziraat Katılım aracılığıyla da kullandırılabilir. Bize emekliler adına 'haydi hayırlısı' demek kalıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder