30 Nisan 2016 Cumartesi

Asteğmen Yedek Subay Maaşı ve Kredi Limiti Ne Kadar

Asteğmen diğer adıyla Yedek Subay maaşları askere gitmeye hazırlanan tüm üniversite ve yüksek okul mezunlarının merak ettiği konulardan biri. Askerliğini Asteğmen olarak yapmaya karar vermek gelir açısından tatminkar mı? Yedek subaylar kredi çekebiliyor mu? Maaşlar ne düzeyde? Tüm bunlar merak edilen konular arasındadır.

Asteğmen maaşlarının ne kadar olduğunu merak edenler için hemen söyleyelim: Asteğmen maaşı 2016 yılının ilk 6 ayı itibariyle 2800 TL civarında. Bu maaş tutarı batı illerinde yedek subay olarak görev yapanlar yapanlar için geçerli. Doğuda görev yapan asteğmenlerin maaşları 3.500 TL civarında.

Asteğmenler görev yaptıkları sırada subay olarak kabul edildiklerinden devlet memurlarının yararlandığı tüm haklardan yararlanıyor. Bankalar geçici görev olmasına bakmadan asteğmenlere 36 aya kadar vadeli ihtiyaç kredisi ya da 10 yıla kadar vadeli konut kredisi veriyor. İhtiyaç kredisi tutarının maksimum 10 maaş kadar olduğunu söyleyebiliriz. Asteğmenlere satın alacakları gayrimenkulün ekspertiz değerinin % 75'ine kadar konut kredisi verilebiliyor. Kredinin vadesinin askerlik süresinin dışına taşması bankalar için önem taşımıyor.

Yedek subaylar kredi kartı da alabiliyor. Maaşlarının 3 - 4 katı civarında limiti olan kredi kartı alabildiklerini söyleyebiliriz. Bu durumda 3000 TL maaş alan bir asteğmen 10.000 TL civarında limitli bir kredi kartı sahibi olabilir. Kredi kartlarının görev süresi bitiminde iptal edilmediğini de belirtmek isteriz. Asteğmenlik sırasında aldığınız bir kredi kartının süresi askerlik sonrasında da uzatılıyor ve yeniden gelir belgesi talep edilmiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder