18 Mayıs 2015 Pazartesi

19 Mayıs'ta Bankalar Tatil mi Kapalı mı Açık mı

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı'nda devlet dairelerinin ve okulların kapalı olduğunu tahmin etmeyen yok. Ancak bankaların ve diğer bazı kuruluşların 19 Mayıs'ta kapalı mı açık mı olduğu kafaları karıştırıyor. Bir dönem 19 Mayıs'ın tatil olmaktan çıkarılmış olması nedeniyle bankada işi olan vatandaşlar bu tarihte bankaların tatil olup olmadığı konusunda tereddütte kalıyorlar.

Öncelikle söyleyelim ki 19 Mayıs 2015 tarihinde bankalar kapalı. Yurtiçindeki banka şubelerinde herhangi bir işlem yapmak mümkün değil. Ancak 20 Mayıs tarihinde bankalar tatil değil. 20 Mayıs'ın da tatil olup olmadığı merak edilen diğer bir konu. 20 Mayıs resmi tatil değil ve banka şubeleri o gün açık olacak ve hizmet verecek.

18 Mayıs'ın yarım gün tatil olup olamdığı da merak edilen diğer konular arasında. Bankalar 18 Mayıs günü tam gün hizmet veriyorlar. 18 Mayıs'ta sadece öğleye kadar değil, öğleden sonra da tüm bankalar açık olacaklar. Bankaların yanısıra Borsa İstanbul gibi diğer kurumlar da 18 ve 20 Mayıs tarihlerinde açık, 19 Mayıs'ta ise kapalı olacak.

Okullarda ise farklı bir uygulama sözkonusu. Okullar 19 mayıs'ın yanısıra 20 Mayıs tarihinde de kapalı olacaklar.

19 Mayıs tarihinde ATM'ler ve internet şubeleri üzerinden bankacılık işlemlerinin yapılabileceğini hatırlatmakta yarar var. Akbank, HSBC, Garanti Bankası, ING Bank, İş Bankası, TEB, Abank, Finansbank, Denizbank, Halk Bankası, Ziraat Bankası... kısacası özel ya da devlet bankası olsun tüm bankaların 19 Mayıs tarihinde kapalı, 20 Mayıs tarihinde açık olacağını hatırlatmakta fayda var. Sözkonusu bankalar 18 Mayıs günü de tüm işlemleri yapmaya ve müşterilerini kabul etmeye devam edecekler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder