11 Haziran 2016 Cumartesi

Arefe Günü Bankalar Açık Olacak mı?

9 günlük Ramazan Bayramı tatili 1 Temmuz 2016 Cuma akşamından itibaren başlıyor. Kamuda çalışanlar başta olmak üzere özel sektör çalışanlarının bir kısmının da yararlanacağı 9 günlük tatil büyük heyecan ve sevinç yarattı. Ancak 9 günlük uzun tatil içerisinde asıl Ramazan Bayramı günlerinin sadece 3 gün olması, bayrama dahil olmayan ama tatil olan diğer günlerde bankaların açık olup olmayacağı kargaşasını yarattı. Sitemizi izleyenler özellikle arefe günü ve bayramdan sonraki cuma günü bankaların kapalı mı açık mı olacağını merak ediyorlar.

Bu soruya yanıt verirken öncelikle asıl Ramazan Bayramı günlerinde yani 5 Temmuz Salı, 6 Temmuz Çarşamba ve 7 Temmuz Perşembe günlerinde tüm kamu kurumları ve bankaların kapalı olacağını belirtelim. Asıl bayram günlerine denk geldiği için salı, çarşamba ve perşembe günleri okullar, devlet daireleri, kamu kurumları ve bankalar kesinlikle kapalı olacak.

Arefeye denk gelen pazartesi gününe gelince... 4 Temmuz Pazartesi günü yarım gün tatil kabul edildiği için devlet daireleri, kamu kurumları ve bankalar sabahtan öğleye kadar açık olacak, öğleden sonra kapanacak ve herhangi bir işlem yapılamayacak. Bayramdan sonraki cuma günü ise kamu personeli idari izinli sayıldığı için Ziraat Bankası, VakıfBank ve Halk Bankası kapalı olurken özel sektör bankaları kapılarını müşterisine açacak ve gün boyunca işlemleri gerçekleştirecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder