4 Haziran 2016 Cumartesi

Emekliye devletten avans faizsiz 3 maaş SGK emekli avans hesabı

'Emekliye devletten avans' haberi bugünün en çok merak edilen haberlerinden biri oldu. Medyada yer alan son bilgilere göre devlet SGK aracılığıyla emeklilere 3 maaş avans vermeye hazırlanıyor. Üstelik emekliler bu avansı faizsiz olarak alacak. Avans emeklinin bankada açılacak avans hesabına yatacak. Faizin yanısıra hiçbir masraf ya da ücret de alınmayacak.

Emekliye 3 maaş avans verilmesi uygulaması tüm emeklileri kapsıyor. SSK işçi emeklisi, Emekli Sandığı memur emeklisi ve Bağ-Kur esnaf emeklisi olsun tüm emekliler 3 maaş tutarında faizsiz avans kullanabilecekler. Sıfır faizli avans maaşlarını aldıkları bankada açılacak avans hesabına yatırılacak. Geri ödemeler 36 aya varan vadelerle ve faizsiz olarak yapılacak. Geri ödemede 12, 24 ve 36 ay seçeneklerinden biri emekli tarafından tercih edilecek.

Bankaların kredi maliyetlerinin yüksek oluşu devleti yeni arayışlara itti. Bunlardan biri de SGK emeklilerine faizsiz ve masrafsız 3 maaş avans uygulaması olacak. Uygulamanın ne zaman başlayacağı henüz netlik kazanmadı. Bankalardan aradıkları krediyi bulamayan ve yüksek faizle geri ödeme yapmak istemeyen emeklilerin SGK'nın 3 maaş avans projesine olumlu bakmaları bekleniyor. Avans kullandırılırken maaş taşıma, kredili mevduat hesabı açma gibi hiçbir ek koşul da aranmayacak. Tüm emekliler kampanyadan yararlanabilecekler.

1 yorum:

  1. ben samittin ben emekliyim 1245 tl maaş alıyorum geçim çok zor umarım bu verilecek olan avans biran önce verilir teşekürler hükümetimize

    YanıtlaSil