25 Haziran 2016 Cumartesi

4 8 Temmuz Bankalar Açık mı Kapalı mı Çalışıyor mu Tatil mi

2016 Ramazan Bayramı için hangi günlerin tatil olacağı, Bayram tatilinin ne kadar süreceği kaç gün olacağı merak edliyordu. Gelen resmi açıklama kafaları biraz daha karıştırdı. Açıklamaya göre 2016 Ramazan Bayramı tatil süresinde bir değişiklik yok. Yani resmi tatil 9 gün değil. Ancak kamu personeli 4 Temmuz arefe günü yarım gün, 8 Temmuz Cuma günü tam gün idari izinli sayılacak. Peki bunun anlamı ne? Bankalar bugünlerde açık mı olacak, kapalı mı olacak? Bankaların tatil günleri hangi günler olacak.

İdari izin resmi tatil anlamına gelmiyor. Bu nedenle özel bankalar için 3 günlük bayram tatili, arefe günü yarım gün ve hafta sonları dışında tatil yok. Yani özel bankalar 4 Temmuz Pazartesi günü öğleye kadar, 8 Temmuz Cuma günü tam gün açık olacak.

Peki kamu bankalarında durum ne? İdari izinli sayılan personel bu günlerde işe gelmeyecek, çalışmayacak. Bu durumda banka şubeleri 4 Temmuz ve 8 Temmuz günlerinde açık olsa bile çalışacak eleman bulunamayacak. Bu nedenle kamu bankalarının fiilen 9 gün açık olmayacağı ve çalışmayacağını söyleyebiliriz. Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank, Ziraat Katılım başlıca kamu bankaları. Bu bankalarda işiniz varsa elinizi çabuk tutmanız gerek.

Özel bankalar ise 4 Temmuz Pazartesi yarım gün, öğleye kadar açık olacaklar, hizmet verecekler. Çünkü arefe günü resmi olarak yarım gün Bayram tatili. 4 Temmuz Pazartesi günü öğleden sonra özel bankalar çalışmayacak. 8 Temmuz Cuma günü ise özel bankalar tam gün açık olacaklar. Yani öğleden önce de, öğleden sonra da hizmet verecekler.

Bu tarihlerde açık olacak başlıca özel bankalar, finans kuruluşları ve katılım bankaları İş Bankası, Akbank, Garanti Bankası, Yapı Kredi Bankası, Finansbank, TEB, Denizbank, ING Bank, Şekerbank, Abank, Odeabank, Fbabank, Bank Asya, Kuveyt Turk.

Resmi tatil günleri olan bayram günlerinde ise hem devlet bankaları, hem de özel bankalar çalışmayacak. Resmi tatil günleri şunlar: 5 Temmuz Salı, 6 Temmuz Çarşamba, 7 Temmuz Perşembe tam gün kapalı. Ramazan Bayramı 2016 yılında tam olarak 5 Temmuz, 6 Temmuz, 7 Temmuz günlerini kapsıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder