10 Temmuz 2015 Cuma

Arefe Günü Bankalar Çalışıyor mu Kapalı mı

16 Temmuza denk gelen arefe günüyle ilgili olarak bugün resmi bir açıklama yapıldı ve devlet dairelerinin o gün kapalı olacağı duyuruldu. Kamu personeli arefe günü tam gün izinli sayılacak, kamu binalarında işlem yapılmayacak. Belediye, tapu, sgk il müdürlükleri, okullar, üniversiteler ve benzeri tüm kurumlarda 16 Temmuz bayram tatiline eklendi. Böylece bayram tatili Perşembe, Cuma, Cumartesi ve Pazar günü yapılacak.

Bu durumda akla gelen soru arefe gününde bankaların kapalı olup olmayacağı oldu. Kamu bankalarının kapalı olacağı ve işlem yapılmayacağı çok açık. Vakıfbank, Ziraat Bankası, Halkbank gibi kamu bankalarında 16 Temmuz 2015 tarihinde çalışma olmayacak.

Ancak özel bankaların durumu merak uyandırıyor. Özel bankaların da genellikle tüm tatillerde kamu kuruluşlarını izledikleri düşünüldüğünde 16 Temmuz tarihinde özel bankaların da tam gün tatil olacağı düşünülüyor. Ancak bu konuda henüz bir netlik yok. Ama en azından arefe günü bu bankaların öğleden sonra hizmet vermeyeceğini, büyük ihtimalle de tam gün kapalı olacaklarını akıldan çıkarmamak gerek. Bu durumda Akbank, Yapı Kredi, Finansbank, HSBC, TEB, Şekerbank, Denizbank gibi özel bankalarda işi olanların işlerini arefe gününden önce tamamlamaları tavsiye ediliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder