10 Haziran 2015 Çarşamba

HSBC Türkiye Kapanıyor Kredi Borçları Ne Olacak

HSBC Bankası Türkiye’den çıkma kararı oldu. Birkaç ülkeyle birlikte Türkiye'deki şubelerini de kapatacak olan HSBC için en çok merak edilen konu bankaya kredi borçları olan vatandaşın ne yapması gerektiği. HSBC'nin ihtiyaç, konut kredisi ve kredi kartı alacakları ne olacak? Bankanın kapanmasının ardından bankaya borçlu olanlar kredi ve kart borçlarını nereye ödeyecekler?

HSBC Türkiye Ne Zaman Kapanacak? HSBC'yi Kim Alacak? HSBC'ye Kredi Borcu Olanlar Ne Yapacak? Şu anda bankanın faaliyetleri devam ediyor. HSBC'nin bir diğer bankaya satılacağı ve şubelerinin devredileceği konuşuluyor. Bu durumda kredi ve kredi kartı borçluları da yeni bankaya borçlarını ödemeye devam edecekler. Aynı durum HSBC'de mevduatı olanlar için de geçerli. HSBC'de faizde parası olan mevduat hesabı sahipleri de yeni bankanın müşterisi olacaklar. Fibabank, ING Bank ve ICBC’nin HSBC Türkiye birimini almak için devrede olduğu söyleniyor.

HSBC Çalışanları Ne Olacak? HSBC Şubeleri Kapanacak mı? Bir diğer merak edilen konu ise HSBC çalışanlarının durumu. ING Bank gibi yaygın şubeleri olan bir bankanın HSBC'yi alması durumunda HSBC şubelerinin çoğuna ihtiyacı olmayacağı konuşuluyor. Çoğu yerde yanyana şubelerine rastladığımız iki bankanın bu durumda tek banka çatısı altında aynı şube sayısıyla hizmet vermesinin anlamsız olduğu düşünülüyor. Bu nedenle HSBC çalışanlarının bir kısmı için zor günler başlıyor olabilir. Ancak bankanın yaygın şube ağı olmayan bir bankaya satılması durumunda HSBC çalışanları için de herhangi bir sıkıntı olmayacağı düşünülüyor.

HSBC'de Ne Sorun Var? HSBC'nin sorunu aslında sadece Türkiye kökenli değil. HSBC'nin dünya çapında küçülmeye gittiği gelen haberler arasında. Ancak büyük bir ihtimalle Türkiye çalışanları bu küçülmenin etkisini yaşamadan yeni banka ismi altında işlerini koruyabilecekler. Herkesin tek temennisi bu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder