9 Haziran 2014 Pazartesi

HSBC Bankası İhtiyaç Kredisi Faiz Oranları

HSBC Bankası son günlerde hayata geçirdiği yeni uygulamayla bankalara düzenli ödeme yapanlar için düşük ve sabit faizli ihtiyaç kredisi kullandırmaya başladı. Bankanın yeni kampanyasına, bireysel kredi, kredi kartı ve kredili mevduat hesabı ödemelerini bankalara düzenli yapanlar için aylık % 1'in de altında uygun koşullarda ihtiyaç kredisi fırsatı sunuluyor. Kampanya kapsamında faydalanılacak faiz oranı Kredi Kayıt Bürosu Kredi Notu’na göre belirleniyorlar. Kredi Notu yüksek olanlar düşük faizden yararlanırken, kredi notu düşük olanlar için nispeten yüksek faizli ihtiyaç kredisi kullandırılıyor.

HSBC Bankası'nın Haziran 2014 itibariyle uygulamakta olduğu faiz oranlarını yüksek kredi notu ve düşük kredi notu bazında aşağıdaki listede toplu halde bulabilirsiniz.

Kredi Notu Yüksek Olanlar İçin İhtiyaç Kredisi: 6 aydan 36 aya kadar değişik vadelerde ihtiyaç kredisi kullananlar için üç farklı faiz oranı var. 6 ay ve 12 vadeli kredi kullananlar aylık % 0.89 faiz oranından yararlanırken, 18 ay ve 24 ay vadede faiz oranı % 1.09 olarak uygulanıyor. 36 ay vadeli kredi çekenlerin ise aylık % 1.15 faiz ödemesi gerekiyor.

Kredi Notu Orta Olanlar İçin İhtiyaç Kredisi: 6 ay ve 12 vade için aylık % 1.06 faiz uygulanıyor. 18 ay ve 24 ay vadeli ihtiyaç kredisinde bu oran aylık % 1.25'e yükseliyor. 36 ay vade düşününler için de aylık % 1.28 faiz oranı teklif ediliyor.

Kredi Notu Düşük Olanlar İçin İhtiyaç Kredisi: Bu seçenekte de üç farklı faiz oranı var. 6 ay ve 12 vadeli kredi kullananlar için aylık % 1.30 faiz oranı geçerli oluyor. 18 ay ve 24 ay vadeli kredilerde faiz oranı aylık % 1.50'ye çıkıyor. 36 ay vadeli kredi kullananlarda ise, aylık % 1.55 faiz oranı uygulanıyor.

KKredi Kayıt Bürosu'nun (KKB) hesapladığı ve belirlediği kredi notu sistemine göre, bankalardan çekmiş olduğu bireysel krediler ile kredi kartı ve kredili mevduat hesabıni düzenli yapanlara yüksek not veriliyor. KKB Kredi Notu'nun 1.650'den yüksek olması Yüksek Not, 1.210 ile 1.649 arasında olması Orta Not, 1.200 ve altında olması ise Düşük Not anlamına geliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder