23 Ocak 2014 Perşembe

Para Çekseniz Bile Faizi Devam Eden 10,50 Faizli TEB Marifetli Hesap

TEB'in para çekseniz bile faizi devam eden Marifetli Hesap'ı kazandırmaya devam ediyor. Vade derdi olmayan, para çekilse yatırılsa bile vade bozulma sorunu yaşatmayan TEB Marifetli Hesap şimdi daha da yüksek Tanışma Faizi Veriyor. Marifetli Hesap'ın yeni Tanışma Faizi oranı % 10,50. Bu oran ilk 30 günlük süreyi kapsıyor ve ilk defa TEB Marifetli Hesap açtıranlar için geçerli oluyor. 30 günlük sürenin ardından piyasa koşullarına göre yine yüksek seviyelerde belirlenen tabela faiz oranlarının avantajıyla faiz geliri elde edilmeye devam ediyor. Son dönemde uygulanan Marifetli Hesap tabela faiz oranı son günlerde % 8. Söz konusu tanışma ve yüksek tabela faiz oranları 100 Bin Lira'ya kadar olan tasarruflar için geçerli. Marifetli Hesap açtırmak için herhangi bir alt sınır olmamakla birlikte 2.000 TL ve üzerindeki günlük bakiyeler faiz kazandırıyor. 100 Bin Lira'nın üzerindeki tutarlara % 4 faiz uygulanıyor.

TEB Marifetli Hesap vadeli olmayan, günlük faiz kazandıran bir hesap türü. Bu nedenle para yatırsanız da çekseniz de vade bozulma gibi bir durum sözkonusu olmuyor. Her akşam saat 17.00'da hesapta buluna bakiyeye bir günlük faiz uygulanıyor. Para yatırma işleminin saat 17.00'a kadar yapılaması durumunda o gün yatırılan tutar için de faiz uygulanıyor. Faiz o günkü toplam bakiye üzerinden hesaplanıyor. Gün içinde para çekilmesi durumunda saat 17.00^'daki bakiyeye faiz işletilmeye devam ediyor. Faiz kazanmak için hesap bakiyesinin 2.000 TL'nin altına düşmemesi gerekiyor. O gün için bu seviyenin altında kalınsa bile ertesi günkü bakiyenin bu tutarı aşması halinde yine gecelik olarak fazi kazanmak mümkün oluyor.

TEB Marifetli Hesap sadece TL için değil, USD, GBP ve EUR için de açılabiliyor. Yabancı para birimleri için tabela faizi % 2,5 olarak uygulanıyor. Döviz hesaplarında ilk 30 günlük period için % 3,25 Tanışma Faizi söz konusu. Faiz kazanılması için hesap bakiyesinin gün sonunda, saat 17.000 itibarıyla en az 1.000 USD, EUR ya da GBP olması gerekiyor. % 3,25 Tanışma faizi ve % 2,5 oranındaki döviz faiz oranları 50.000 USD ve 40.000 EUR ve 30.000 GBP’ye kadar olan tutarlar için geçerli. Bunların üzerindeki tutarlara % 1 faiz uygulanıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder